Hvilken form for jerntilskudd absorberes best?
Hvilken form for jerntilskudd absorberes best?

Video: Hvilken form for jerntilskudd absorberes best?

Video: Hvilken form for jerntilskudd absorberes best?
Video: Супер способ посадки морозоустойчивого инжира. Что нужно положить в ямку саженцу инжира? Чем полить? 2024, Juli
Anonim

Jernholdige salter (jernholdig fumarat, jernholdig sulfat og jernholdig glukonat) er best absorberte jerntilskudd og regnes ofte som standarden sammenlignet med andre jern salter.

Dessuten, hva er den beste formen for muntlig jern?

Jern mangelanemi kan behandles med muntlig jern kosttilskudd, hvorav de mest foreskrevet skjema er ferrosulfat 325 mg tre ganger daglig, med mulighet for lavere og sjeldnere dosering hos eldre. De tre jernholdige saltpreparatene har lignende bivirkninger, biotilgjengelighet og effektivitet.

Hva slags jerntilskudd bør jeg også ta for anemi? Muntlig Kosttilskudd Muntlig jerntilskudd er de vanligste behandlingene for anemi . De kan Å være tatt som en pille , en væske eller et salt. Det finnes en rekke forskjellige typer, inkludert: jernholdig sulfat.

Med tanke på dette, hvilket jerntilskudd bør jeg ta?

Til behandling av jern mangelanemi hos voksne, 100 til 200 mg elementært jern per dag er anbefalt. Den beste måten å ta de supplement slik at du absorberer den største mengden jern er å ta det i to eller flere doser i løpet av dagen. Imidlertid utvidet utgivelse jern produktene kan tas en gang om dagen.

Hvilken jernform er minst forstoppende?

Jernglukonatdosen er mindre forstoppende for mange folk. Kompromissen er at den erstatter din jern saktere. Du kan merke at du har mindre forstoppelse hvis du tar din jern supplere med mat.

Anbefalt: