Hva er bilaterale piezogene papler i hælen?
Hva er bilaterale piezogene papler i hælen?

Video: Hva er bilaterale piezogene papler i hælen?

Video: Hva er bilaterale piezogene papler i hælen?
Video: Bumps at the back of the Heel - piezogenic pedal papules 2024, Juli
Anonim

Bakgrunn. Piezogene papler er smertefulle eller asymptomatiske papler av føttene og håndleddene som er et resultat av herniering av fett gjennom dermis. De er vanlige, ikke -arvelige, og er vanligvis ikke et resultat av en iboende bindevevsdefekt.

Deretter kan man også spørre hvorfor jeg har piezogene papler?

Piezogen pedal papler er vanlig og godartet; de skyldes fettherniasjon gjennom dermis. De forekommer i opptil 80 % av befolkningen og er vanligvis asymptomatisk. Av og til papler er smertefullt. Smerten har vært forbundet med fettnekrose forårsaket av mangel på blodtilførsel fra kompresjon.

Videre, hvor vanlige er piezogene papler? Piezogene papler er relativt felles ; i en populasjonsbasert studie ble prevalensen funnet å være 2,5 %. De forekommer hyppigere hos løpere, triatleter og individer som er utsatt for lange perioder med stående. De er også felles hos personer med bindevevssykdommer, spesielt Ehlers Danlos syndrom.

I tillegg, hvordan behandler du piezogene pedal papler?

  1. Begrensning av vektbærende trening.
  2. Vekttap.
  3. Kompresjonsstrømper.
  4. Skumgummifotputer eller skummonterte hælkopper i plast.
  5. En konsultasjon med en fotterapeut kan være nyttig.

Hva er disse små støtene på hælene mine?

Piezogene pedal papler er liten hudfargede papulonodler på de sider av hælene som representerer herniasjon av fett gjennom bindevev. De Ordet piezogent er definert som "som følge av press." De trykk generert mens du bærer vekt fører til fettherniasjon, noe som forårsaker de piezogene pedalpapler.

Anbefalt: