Hvor lenge kan influensavirus leve på overflater?
Hvor lenge kan influensavirus leve på overflater?

Video: Hvor lenge kan influensavirus leve på overflater?

Video: Hvor lenge kan influensavirus leve på overflater?
Video: Домашний уход за лицом после 50 лет. Советы косметолога. Антивозрастной уход за зрелой кожей. 2024, Juli
Anonim

Influensavirus som kan overføres til hender og forårsake en infeksjon kan overleve på harde overflater for 24 timer . Smittsom influensavirus kan overleve på vev i bare 15 minutter. Som forkjølelsesvirus, smittsom influensavirus overlever i mye kortere perioder på hendene.

Dessuten, hvor lenge lever influensabakterier på sengetøy?

Influensa virus overleve mindre på porøse overflater, som klær, papir og vev, sier eksperter. Mest influensa virus kan leve en til to dager på ikke-porøse overflater, og 8 til 12 timer på porøse overflater.

For det andre, hvor lenge kan influensavirus overleve? "Influensavirus kan overleve på harde overflater (som busspoler) og infisere en annen person i 24 til 48 timer," sier hun. “Kaldt virus overlever ikke så lenge-vanligvis noen få timer. Men det er bevis på at de kan overleve og bli videreformidlet i opptil 24 timer .”

Man kan også spørre, dreper Lysol influensa?

Lysol ®s desinfiseringsservietter, når de brukes som anvist, drepe 99,9% av virus og bakterier*, inkludert åtte forkjølelse og influensa virus.

Kan du bli utsatt for influensa og ikke få det?

Selv om du var utsatt til influensa , du gjøre ikke har noen symptomer. Symptomer starter vanligvis innen 1 til 4 dager etter nær kontakt med en annen person med influensa . Siden det har gått 7 dager, du skal være trygt og ikke få de influensa fra dette eksponering . Det er noen ting som du kan gjøre for å forhindre får influensa.

Anbefalt: