Innholdsfortegnelse:

Hvor er sigmoid kolon?
Hvor er sigmoid kolon?

Video: Hvor er sigmoid kolon?

Video: Hvor er sigmoid kolon?
Video: Sigmoid Diversion Colostomy 2024, Juli
Anonim

Sigmoid kolon . De sigmoid tykktarm (eller bekken tykktarm ) er delen av tykktarmen som er nærmest rektum og anus. Den danner en sløyfe som er omtrent 35–40 cm lang.

Dessuten, hvor er sigmoide tykktarmssmerter følt?

De sigmoid er den nedre tredjedelen av din store tarm . Den er koblet til endetarmen din, og det er den delen av kroppen din der avføringen blir liggende til du går på do. Hvis du har en sigmoid problem, vil du sannsynligvis føle smerte i nedre del av magen.

Deretter er spørsmålet, hva gjør sigmoid kolon? Sigmoid kolon, en terminal del av tykktarmen som forbinder den synkende tykktarmen til endetarmen; dens funksjon er å lagre avføringsavfall til det er klart til å forlate kropp . Sigmoid-tykktarmen får navnet sitt fra det faktum at den er buet i form av en S (gresk sigma: σ).

Dessuten, er sigmoid kolon venstre eller høyre?

Den stigende kolon reiser opp til høyre side av magen. Den tverrgående tykktarmen går på tvers av magen. Den synkende kolon beveger seg nedover venstre mage. Sigmoid tykktarmen er en kort krumning av tykktarmen, like før endetarmen.

Hva er symptomene på sigmoid tykktarmskreft?

Symptomer

  • En vedvarende endring i tarmvanene dine, inkludert diaré eller forstoppelse eller en endring i konsistensen i avføringen.
  • Rektal blødning eller blod i avføringen.
  • Vedvarende ubehag i magen, som kramper, gass eller smerter.
  • En følelse av at tarmen din ikke tømmes helt.
  • Svakhet eller tretthet.
  • Uforklarlig vekttap.

Anbefalt: