Hva er overlevelsesraten for basalcellekarsinom?
Hva er overlevelsesraten for basalcellekarsinom?

Video: Hva er overlevelsesraten for basalcellekarsinom?

Video: Hva er overlevelsesraten for basalcellekarsinom?
Video: Episode 2 - Hva er en faglært strikkedesigner? 2024, Juni
Anonim

Jo tidligere basalcellekarsinom blir diagnostisert, jo bedre er pasientens sjanse for overlevelse . Terapiene som brukes for tiden basalcellekarsinom tilby en 85 til 95 prosent tilbakefallsfri kur vurdere . Dette betyr at den spesifikke lesjonen som behandles effektivt kureres av den første behandlingsrunden.

Spørsmålet er også, kan jeg dø av basalcellekarsinom?

Basalcellekarsinom er en svært sakte voksende type ikke-melanom hudkreft. Denne typen hudkreft må behandles og har en høy kur. Hvis den ikke behandles, basalcellekarsinomer kan bli ganske store, forårsake misdannelse, og i sjeldne tilfeller spre seg til andre deler av kroppen og forårsake død.

Dessuten, hva er den beste behandlingen for basalcellekarsinom? En veldig vanlig behandling for basalcellekarsinom er curettage og elektrodesiccation. Det er mest effektivt for lavrisiko svulster som finnes på bagasjerommet og lemmer. Først blir området bedøvet med lokalbedøvelse.

Foruten ovenfor, hvor alvorlig er basalcellehudkreft?

Den vanligste Hudkreft BCC oppstår fra unormal, ukontrollert vekst av basalceller . Fordi BCC vokser sakte, er de fleste herdbare og forårsaker minimal skade når de blir fanget og behandlet tidlig. Å forstå BCC-årsaker, risikofaktorer og advarselstegn kan hjelpe deg med å oppdage dem tidlig, når de er lettest å behandle og kurere.

Hvor lenge kan du leve med basalcellekarsinom?

Prognose. Behandling av basalcellekarsinom er nesten alltid vellykket, og kreft er sjelden dødelig. Imidlertid er nesten 25% av mennesker med en historie med basalcellekarsinom utvikle en ny basalcellekreft innen 5 år etter den første en.

Anbefalt: