Hva er unikt med thoraxvirvlene?
Hva er unikt med thoraxvirvlene?

Video: Hva er unikt med thoraxvirvlene?

Video: Hva er unikt med thoraxvirvlene?
Video: Svein Øverland: Hva er egentlig psykiske lidelser? 2024, Juli
Anonim

Ryggvirvel er unik blant beinene i ryggraden ved at de er de eneste ryggvirvler som støtter ribbeina og har overlappende ryggradsprosesser. De danner regionen i ryggraden dårligere enn livmorhalsen ryggvirvler av halsen og overlegen til korsryggvirvlene av korsryggen.

På samme måte kan du spørre, hva er særtrekkene ved thoraxvirvler?

Kjennetegn av ryggvirvel inkludere tilstedeværelsen av fasetter på sidene av kroppene for artikulasjon med hodene på ribbeina, og fasetter på de tverrgående prosessene til alle, unntatt den 11. og 12. ryggvirvler , for artikulasjon med ribbernes tuberkler.

For det andre, hva er funksjonen til thoraxvirvler? Thoracic (midt bak) - hovedfunksjonen til thorax ryggraden er å holde brystkassen og beskytte hjertet og lungene . De tolv brysthvirvlene er nummerert T1 til T12. De område bevegelse i thoraxryggen er begrenset. Lumbale (lav rygg) - hovedfunksjonen til korsryggen er å bære vekten av kropp.

Også å vite er hva som er unikt med lumbale ryggvirvler?

Korsryggvirvler har veldig store vertebral kropper, som er nyreformede. De mangler karakteristiske trekk ved andre ryggvirvler , uten tverrgående foramina, costal fasetter eller bifid spinous prosesser. Men som livmorhalsen ryggvirvler , de har en trekantet form vertebral foramen.

Hvordan er thorax- og lumbale ryggvirvler forskjellige?

Hvert av de tre segmentene av ryggraden har en kurve. De livmorhals ryggraden og korsrygg kurve begge er konvekse fremre, mens thorax ryggraden buer motsatt vei, konveks bakover. Hver virvel er formet litt som en kile for å støtte disse kurvene, spesielt merkbar med de fem korsryggvirvlene.

Anbefalt: