Hva forårsaker purulent ekssudat?
Hva forårsaker purulent ekssudat?

Video: Hva forårsaker purulent ekssudat?

Video: Hva forårsaker purulent ekssudat?
Video: ASMR SIRI 🍏🤪 Iphone Виртуальный Ассистент Сири АСМР / Virtual Assistant 2024, Juli
Anonim

Årsaker av purulent drenering

Sårdrenasje er et resultat av at blodårene utvider seg i de tidlige stadiene av tilheling. Kroppen din skaper et fuktig miljø rundt såret i et forsøk på å helbrede seg selv. Når drenering blir purulent , det er nesten alltid fordi såret har blitt infisert.

Hva består purulent ekssudat av på denne måten?

Purulent eller suppurativt ekssudat består av plasma med både aktivt og dødt nøytrofiler , fibrinogen og nekrotisk parenkymalt celler. Denne typen ekssudat er konsistent med mer alvorlige infeksjoner, og blir ofte referert til som pus. Fibrinøst ekssudat består hovedsakelig av fibrinogen og fibrin.

For det andre, hva betyr de forskjellige fargene på pus? Den hvit-gule, gule, gule- brun , og grønnaktig fargen på puss er et resultat av en opphopning av døde nøytrofiler. Puss kan noen ganger være grønt fordi noen hvite blodceller produserer et grønt antibakterielt protein kalt myeloperoksidase. Puss fra infeksjoner forårsaket av P.

Dessuten, hva forårsaker såreksudat?

Produksjonen av såreksudat oppstår som et resultat av vasodilatasjon i det tidlige inflammatoriske stadiet av helbredelse under påvirkning av inflammatoriske mediatorer som histamin og bradykinin.

Er gul utslipp fra et sår normalt?

Purulent drenering er ikke karakteristisk for vanlig sunn sår helbredelse. Ekssudat som blir en som en tykk, melkeaktig væske eller tykk væske som snur gul , brun, grå, grønn eller brun er nesten alltid et tegn på at infeksjon er tilstede. Sår drenering med en vond lukt i seg selv indikerer ikke infeksjon.

Anbefalt: