Innholdsfortegnelse:

Hva er høyfungerende angst?
Hva er høyfungerende angst?

Video: Hva er høyfungerende angst?

Video: Hva er høyfungerende angst?
Video: Hva er angst og angstlidelser? 2024, Juli
Anonim

Høy fungerende angst er ikke en anerkjent psykisk helsediagnose. 1? Det har snarere utviklet seg som et allment begrep som refererer til mennesker som lever med angst , men som identifiserer seg som fungerer rimelig godt i forskjellige aspekter av livet.

Følgelig, hva er tegnene på høyfungerende angst?

Disse inkluderer følelse engstelig og bekymre flere dager enn ikke i minst seks måneder og andre tegn som rastløshet, søvnproblemer, muskelspenninger og irritabilitet. Ofte må disse problemene forstyrre dagliglivet for å garantere en angst lidelse diagnose.

Foruten ovenfor, hva er høy angst? Angst er en normal og ofte sunn følelse. Men når en person regelmessig føler uforholdsmessige nivåer av angst , kan det bli en medisinsk lidelse. Angst lidelser utgjør en kategori av psykiske helsediagnoser som fører til overdreven nervøsitet, frykt, frykt og bekymring.

Spørsmålet er også, hvordan kontrollerer du høy angst?

Prøv disse når du føler deg engstelig eller stresset:

  1. Ta en time-out.
  2. Spis godt balanserte måltider.
  3. Begrens alkohol og koffein, noe som kan forverre angst og utløse panikkanfall.
  4. Få nok søvn.
  5. Tren hver dag for å hjelpe deg med å føle deg bra og opprettholde helsen din.
  6. Pust dypt.
  7. Tell til 10 sakte.
  8. Gjør ditt beste.

Hva er en høyt fungerende person?

Noen mennesker er høy - fungerer , men det ugyldiggjør ikke deres mentale helse. Men noen som lever med en psykisk lidelse, eller generelt sliter med psykisk helse, er det høy - fungerer . De lever fortsatt sitt daglige liv som normalt. De går på jobb, sosialiserer seg og funksjon som alle andre.

Anbefalt: