Innholdsfortegnelse:

Hva er de 3 mandlene?
Hva er de 3 mandlene?

Video: Hva er de 3 mandlene?

Video: Hva er de 3 mandlene?
Video: Израиль | Бейт Гуврин | 1000 пещер подземного города 2024, Juli
Anonim

Teknisk er det det tre sett med mandler i kroppen: svelget mandler , kjent som adenoider, palatinen mandler og det språklige mandler , som er lymfatisk vev på overflatevevet på tungenes base, ifølge EncyclopediaBritannica.

Med tanke på dette, hva er de 3 settene med mandler?

Det er faktisk 3 par mandler i halsen

  • faryngeal mandler (adenoider), som ligger bak nesen din.
  • to palatin-mandler (det folk oftest refererer til når de sier ordet 'mandler'), som ligger på begge sider av baksiden av halsen.
  • linguale mandler, som er bakerst på tungen.

Dessuten, hva er de fire typene mandler? Mandler er kjøttfulle masser av lymfatisk vev funnet i halsen eller svelget. Det er fire forskjellige typer mandler : palatin, pharyngeal (ofte referert til som theadenoid), lingual og tubal.

Hvor er de 3 mandlene i denne forbindelse?

Mandel . Mandel , liten masse lymfatisk vev plassert i svelgveggen på baksiden av halsen på mennesker og andre pattedyr. Hos mennesker brukes begrepet for å betegne noen av tre sett med mandler , oftest palatinen mandler.

Hva er mandlene til?

De mandler er bakerst i halsen, en på hver side. Som en del av immunsystemet, mandler kampinfeksjon; de er første forsvarslinje i halsen, og når de gjør jobben sin med å bekjempe infeksjoner, får du sår hals.

Anbefalt: