Hvordan påvirker koffein energinivået ditt?
Hvordan påvirker koffein energinivået ditt?

Video: Hvordan påvirker koffein energinivået ditt?

Video: Hvordan påvirker koffein energinivået ditt?
Video: What Caffeine Does to the Body 2024, Juli
Anonim

Koffein er en kjent medikament som stimulerer de nervesystemet. Når den kommer inn de kropp, koffein reiser de hjertefrekvens og blodtrykk, økende energinivåer og forbedre de humør. Koffein handler raskt, og mange legger merke til det de effekter innen minutter.

Kan koffein gjøre deg mer sliten herav?

Hovedårsaken til det kaffe gjør at du er trøtt noen ganger er sannsynlig fordi det lager du dehydrert. Kaffe er et vanndrivende middel. Med andre ord, det gjør du trenger å urinere. Drikker det for å holde seg våken kan raskt føre til en ond dehydrering syklus som faktisk gjør du er mer sliten.

Man kan også spørre, hvor mange mg koffein gir deg energi? Opp til 400 milligram ( mg) koffein en dag ser ut til å være trygg for de fleste friske voksne. Det er omtrent det mengde koffein i fire kopper brygget kaffe , 10 bokser cola eller to " energi shot" drinker. Husk at den faktiske koffein innholdet i drikkevarer varierer mye, spesielt blant energi drinker.

Så, hvordan reduserer koffein tretthet?

Resultater. Koffein betydelig forbedret tid til utmattelse med 12%. En betydelig avta i subjektiv utmattelse ble funnet etter koffein forbruk. Derimot, koffein gjorde ikke redusere det perifere og sentrale utmattelse indusert av høyintensiv sykkeltrening ved moderat hypoksi.

Hvorfor krasjer jeg om ettermiddagen?

Selv om det er ganske vanlig, " ettermiddagskrasj "er ikke normalt. De ettermiddagskrasj betyr at blodsukkeret har sunket for lavt for at hjernen og kroppen din skal fungere normalt, noe som får deg til å bli døsig, mentalt tåkete, sliten og umotivert. Det første de fleste strekker seg etter er en rask løsning - koffein eller sukker.

Anbefalt: