Hvordan fungerer eccrine svettekjertler?
Hvordan fungerer eccrine svettekjertler?

Video: Hvordan fungerer eccrine svettekjertler?

Video: Hvordan fungerer eccrine svettekjertler?
Video: Hvordan lyskilder fungerer. 2024, Juli
Anonim

De eccrine svettekjertel , som styres av det sympatiske nervesystemet, regulerer kroppstemperaturen. Når den interne temperaturen stiger, vil ekkrine kjertler skiller ut vann til hudoverflaten, hvor varme fjernes ved fordampning.

På samme måte kan man spørre, hvor finnes ektrine svettekjertler?

kr?n, -ˌkra?n, -ˌkriːn/; fra ekkrinein "hemmelig"; noen ganger kalt merokrin kjertler ) er de viktigste svettekjertler av menneskekroppen, funnet i praktisk talt all hud, med den høyeste tettheten i håndflate og såler, deretter på hodet, men mye mindre på bagasjerommet og ekstremitetene.

Foruten ovenfor, hvordan kan jeg fjerne tilstoppingen av svettekjertlene mine? Hold området rent.

  1. Rengjør deg selv med en antibakteriell vask. Eller prøv en akne behandling for å redusere mengden bakterier på huden din.
  2. Ta et blekemiddelbad. Bland ca 1/2 kopp blekemiddel i badekarvannet. Bløtlegg kroppen (men ikke hodet) i 5 til 10 minutter. Skyll av med varmt vann og tørk huden din.

Vet også, hvor mange eccrine svettekjertler er det?

Ekkrine kjertler vise arealforskjeller med størst tetthet i håndflatene og sålene. De varierer i tetthet fra 400/cm2 på håndflaten til ca 80/cm2 på låret og overarmen. Det totale antallet er omtrent 2 til 5 millioner. Hanner og hunner har samme antall svettekjertler.

Hvor dype er svettekjertlene?

Bemerkelsesverdig er det faktum at svettekjertler på fotsålen nå veldig dyp , dvs. 5,07 mm., under overflaten av huden.

Anbefalt: