Kan muskeldystrofi hoppe over en generasjon?
Kan muskeldystrofi hoppe over en generasjon?
Anonim

Som myotonisk dystrofi er overført fra en generasjon til den neste begynner lidelsen vanligvis tidligere i livet, og tegn og symptomer blir mer alvorlige. Dette fenomenet, kalt antisipasjon, har blitt rapportert med begge typer myoton dystrofi.

Deretter kan man også spørre, kan muskeldystrofi gå ned?

Arver muskeldystrofi . Du har to kopier av hvert gen (med unntak av kjønnskromosomene). Du arver en kopi fra den ene forelderen, og den andre kopien fra den andre forelderen. Hvis en eller begge foreldrene dine har et mutert gen som forårsaker MD, er det kan være bestått videre til deg.

Videre kan en person ha et mutert gen for dystrofin, men ikke ha DMD Hvordan? DMD er arvet i et X-koblet mønster fordi genet at kan bære a DMD -forårsaker mutasjon er på X -kromosomet. Transportører kan ikke ha eventuelle sykdomssymptomer men kan ha et barn med mutasjon eller sykdommen. DMD bærere er i fare for kardiomyopati.

Også å vite er, er muskeldystrofi arvet fra mor eller far?

Duchenne muskeldystrofi er arvet i et X-bundet recessivt mønster. Hannene har bare en kopi av X -kromosomet fra sine mor og en kopi av Y-kromosomet fra deres far . Hvis X -kromosomet deres har et DMD -gen mutasjon , de vil ha Duchenne muskeldystrofi.

Hvem er i fare for muskeldystrofi?

Muskeldystrofi forekommer hos begge kjønn og i alle aldre og raser. Den vanligste varianten, Duchenne, forekommer imidlertid vanligvis hos unge gutter. Personer med en familiehistorie av muskeldystrofi er på høyere Fare for å utvikle sykdommen eller gi den videre til barna sine.

Anbefalt: