Hvor binder antigener seg til antistoffer?
Hvor binder antigener seg til antistoffer?

Video: Hvor binder antigener seg til antistoffer?

Video: Hvor binder antigener seg til antistoffer?
Video: Mathias Toft - PSP 2024, Juli
Anonim

Paratopen er delen av en antistoff som gjenkjenner en antigen , den antigen - bindende nettstedet til en antistoff . Det er en liten region (15–22 aminosyrer) av antistoff Fv -regionen og inneholder deler av antistoff tunge og lette kjeder. Delen av antigen som paratopen binder seg kalles en epitop.

Videre binder antigener seg til antistoffer?

Det finnes flere typer antistoffer og antigener , og hver antistoff er i stand til bindende bare til en bestemt antigen . Antigener er bundet til antistoffer gjennom svake og ikke-kovalente interaksjoner som elektrostatiske interaksjoner, hydrogenbindinger, Van der Waals-krefter og hydrofobe interaksjoner.

Man kan også spørre seg, hva er antistoffer og hvordan interagerer de med antigener? Antistoffer (immunoglobiner) er Y-formede proteiner produsert av B-celler i immunsystemet som respons på eksponering for antigener . Hver antistoff inneholder en paratop som gjenkjenner en bestemt epitop på en antigen , fungerer som en lås- og nøkkelbindingsmekanisme.

På samme måte kan du spørre hva som skjer etter at antistoffer binder seg til antigener?

Når noen antistoffer Kombiner med antigener , aktiverer de en kaskade av ni proteiner, kjent som komplement, som har sirkulert i inaktiv form i blodet. Komplement danner et partnerskap med antistoffer , en gang de har reagert med antigen , for å ødelegge utenlandske inntrengere og fjerne dem fra kroppen.

Hvor mange antigener kan et antistoff binde?

Siden en antistoff har minst to paratoper, det kan binde seg mer enn en antigen av bindende identiske epitoper båret på overflatene til disse antigener . Ved å belegge patogenet, antistoffer stimulere effektorfunksjoner mot patogenet i celler som gjenkjenner deres Fc-region.

Anbefalt: