Hvorfor er selvkonsept viktig?
Hvorfor er selvkonsept viktig?

Video: Hvorfor er selvkonsept viktig?

Video: Hvorfor er selvkonsept viktig?
Video: Uføreforsikring og hvorfor det er viktig 2024, Juli
Anonim

Våre selv -- konsept er viktig fordi det påvirker hvordan vi tenker, føler og handler i det daglige organisasjonslivet. De selv -- konsept er selvfølgelig bare én av mange faktorer som påvirker ledelsens tenkning, følelser og atferd, men det er utvilsomt en av de kraftigste påvirkningene på mange viktig atferd.

Hva er derfor viktigheten av å ha et positivt selvbegrep?

Selv - bilde er viktig fordi hvordan vi tenker om oss selv påvirker hvordan vi føler om oss selv og hvordan vi samhandler med andre og verden rundt oss. EN positivt selv - bilde kan øke vårt fysiske, mentale, sosiale, emosjonelle og åndelige velvære.

Ved siden av ovenfor, hva mener du med begrepet selv? Selv - konsept er generelt sett på som vår individuelle oppfatning av vår oppførsel, evner og unike egenskaper - et mentalt bilde av hvem du er som en person. 1? For eksempel tro som " Jeg er en god venn "eller" Jeg er en snill person " er del av en overall selv -- konsept.

På samme måte spør folk, hvorfor er selvbegrep viktig i kommunikasjon?

Det er måten man ser og forstår seg selv på, og bidrar til hvordan man oppfatter seg selv og oppfatter situasjoner. Ens selv -- konsept kan endre deres oppfatning, og enten forbedre eller hindre ens kommunikasjon effektivitet. Måten man ser seg selv på kan påvirke måten de ser sine sosiale omgivelser på.

Hvordan utvikler selvkonseptet seg?

Folk tar hensyn til seg selv og legger merke til både deres interne tilstander og reaksjoner og deres ytre atferd. Gjennom slike selv --bevissthet, folk samler informasjon om seg selv. Selv - konsept er bygget på denne informasjonen og fortsetter utvikle når folk utvider ideene sine om hvem de er.

Anbefalt: