Kan du pope en ganglioncyste med en nål?
Kan du pope en ganglioncyste med en nål?

Video: Kan du pope en ganglioncyste med en nål?

Video: Kan du pope en ganglioncyste med en nål?
Video: Влад А4 накинулся на брата 2024, Juli
Anonim

Ikke prøv å pop cysten deg selv ved å punktere den med en nål eller skjære i den med et skarpt verktøy. Ikke bare er det usannsynlig at dette er effektivt, men det kan føre til infeksjon eller risiko for gjentakelse. Et gammelt folkemiddel for en ganglioncyste inkluderte dunkende cyste med en tung gjenstand, for eksempel en bok.

Vet også, kan du tømme en ganglioncyste?

Hvis en ganglion cyste forårsaker mye smerte eller alvorlig begrenser dine daglige aktiviteter, kan legen din avløp væske fra cyste ved hjelp av en prosedyre kalt aspirasjon. I denne prosedyren blir området rundt bedøvet med lokalbedøvelse, og cyste blir punktert med en nål, slik at væske kan være drenert.

Likeledes, er det farlig hvis en ganglioncyste sprekker? Dette utbrudd de cyste under huden. Væsken absorberes deretter i blodet. Også, hvis det fungerer, det er en sjanse for at cyste vil gjenta seg som veggen i cyste fjernes ikke, og væsken kan dannes igjen for å fylle på igjen ganglion . Imidlertid kurerer det hos noen mennesker problemet.

Følgelig, hvordan popper jeg ganglioncysten min?

Hvis en cyste er plagsom, smertefull eller langvarig, kan en lege "aspirere" (eller tømme) den med en lang nål. I denne raske og effektive kontorprosedyren vil en lege: Gjøre området rundt ganglion cyste . Punkter hull på cyste med en nål, trekk deretter ut væsken.

Kan du pope en cyste hjemme?

Som andre typer akne, du skal ikke prøve å presse ut en cyste for å pop ”Det. Men det er ting du kan gjøre kl hjem at kan hjelpe til med å arbeide cyste ut fra dypt i huden din slik at den kommer ut av seg selv. Hjem rettsmidler kan hjelpe du bli kvitt cyste trygt uten risiko for infeksjon og arrdannelse.

Anbefalt: