Er akkordater bilaterale eller radiale?
Er akkordater bilaterale eller radiale?

Video: Er akkordater bilaterale eller radiale?

Video: Er akkordater bilaterale eller radiale?
Video: Цанги ER | 5 вещей, которые нужно знать начинающим 2024, Juli
Anonim

Radial symmetri oppstår når delene av et dyr eller objekt er arrangert rundt en sentral akse, og hvis de er delt gjennom den aksen, skaper de like deler på hver side. Akkordater , inkludert mennesker, er også alle klassifisert som å ha bilateralt symmetri og kan deles inn i en venstre og høyre side.

Med tanke på dette, er annelider radielle eller bilaterale?

De fleste virveldyr har bilateralt symmetri. Virvelløse dyr kan ha bilateralt eller radial symmetri, eller de kan være asymmetriske. Virvelløse dyr er klassifisert i flere phyla, inkludert Porifera, Cnidaria, Platyhelminthes, Nematoda, Annelida , Mollusca, Echinodermata og Arthropoda.

Er en edderkopp også bilateral eller radial? Dyr med Bilateral Symmetri Eksempler er ormer, insekter, edderkopper , fisk, fugler og pattedyr, inkludert mennesker. I evolusjon, bilateralt symmetri var et viktig skritt mot utviklingen av et hode og konsentrasjonen av sanseorganer.

Er cnidarians på samme måte radial eller bilateral?

Dyr i phyla Cnidaria og Echinodermata er radialt symmetrisk, selv om mange sjøanemoner og noen koraller har bilateralt symmetri definert av en enkelt struktur, sifonoglyfen.

Har akkordater en ryggrad?

Levende arter av chordater er klassifisert i tre hovedsubphyla: Vertebrata, Urochordata og Cephalochordata. Vertebrater er alle akkordater som har ryggrad. De to andre subphyla er virvelløse akkordater som mangler ryggrad. Medlemmer av subphylum Urochordata er kapper (også kalt sjøsprut).

Anbefalt: