Hva inneholder kolloidet til en follikkel?
Hva inneholder kolloidet til en follikkel?

Video: Hva inneholder kolloidet til en follikkel?

Video: Hva inneholder kolloidet til en follikkel?
Video: Histology of thyroid gland - Shotgun Histology 2024, Juli
Anonim

… med en væske kjent som kolloid at inneholder prohormon thyroglobulin. De follikulær celler inneholde enzymene som trengs for å syntetisere thyroglobulin, så vel som enzymer som trengs for å frigjøre skjoldbruskhormon fra thyroglobulin.

Dessuten, hva er proteinet som finnes i kolloidet til en skjoldbruskkjertelfollikkel?

Tyroglobulin-defekter

Hva inneholder kolloidet ved siden av ovenfor? I kjemi, a kolloid er en blanding der ett stoff av mikroskopisk dispergerte uløselige eller løselige partikler er suspendert gjennom et annet stoff. De spredte fasepartiklene har en diameter mellom omtrent 1 og 1000 nanometer.

Følgelig, hva er en skjoldbruskkjertelfollikel?

Follikulær celler (også kalt tyrocytter eller skjoldbruskkjertelen epitelceller) er den viktigste celletypen i skjoldbruskkjertelen og er ansvarlig for produksjon og utskillelse av skjoldbruskkjertelen hormoner tyroksin (T4) og triiodothyronine (T3).

Hvilket materiale er lagret i lumen av skjoldbruskkjertelfollikkelen?

jodert tyroglobulin som skjoldbruskhormon kan frigjøres fra -follikulære celler forbereder seg tyroglobulin , som frigjøres og bindes med jod i follikkelen. Dette materialet lagres i follikelen til skjoldbruskhormon er nødvendig av kroppen.

Anbefalt: