Øker eller reduserer Coumadin INR?
Øker eller reduserer Coumadin INR?
Anonim

Jo høyere din INR , jo lengre tid det tar blod å størkne eller “tynnere” blodet, noe som setter deg i fare for blødningsproblemer. Med en øke i vitamin K, din INR nivået kan falle. Omvendt, a avta i vitamin K inntak kan øke de INR.

Deretter kan man også spørre, øker warfarin INR?

Jo lengre tid det tar blodet å størkne, desto høyere blir PT og INR . På den annen side, hvis INR er over målområdet (dvs. overantikoagulert), er det en økt risiko for blødning. Dosering - Dosen av warfarin er justert for å få PT/ INR blodprøve i riktig område.

Man kan også spørre hvordan Coumadin øker INR? En fin "tommelfingerregel" for dosejusteringer nær målområdet (fungerer vanligvis for INR fra høye 1s til lave 4s): Hvis du vil endre INR med 0,5-1 enhet, øke eller avta den ukentlige dosen med en daglig dose. Eksempel: Pasienten din har tatt warfarin 5 mg daglig i mer enn 2 uker og INR er 1,8.

Også spurt, hvor raskt påvirker warfarin INR?

De tidligste endringene i INR er vanligvis sett 24 til 36 timer etter administrering av dosen. Den antitrombotiske effekten av warfarin er ikke tilstede før omtrent den femte behandlingsdagen, som er avhengig av clearance av protrombin (1, 2).

Hva bør INR være på warfarin?

For folk som tar warfarin , rapporterer de fleste laboratorier PT -resultater som er justert til INR . Disse folkene bør ha en INR på 2,0 til 3,0 for grunnleggende "blodfortynnende" behov. For noen som har høy risiko for blodpropp, kan den INR må være høyere - ca 2,5 til 3,5.

Anbefalt: