Hvor ligger tibia?
Hvor ligger tibia?

Video: Hvor ligger tibia?

Video: Hvor ligger tibia?
Video: Hvor ligger Juleland 2024, Juli
Anonim

De tibia er et stort bein plassert i den nedre fremre delen av beinet. De tibia er også kjent som skinnebenet, og er det nest største beinet i kroppen. Det er to bein i skinnebensområdet: den tibia og fibula, eller kalvebein. Fibulaen er mindre og tynnere enn tibia.

På denne måten kan du fortsatt gå med et brudd i skinnebenet?

I noen tilfeller er det eneste symptomet på en liten brudd er en smerte i skinnebenet mens gå . I mer alvorlige tilfeller tibia bein kan stikke ut gjennom huden. Gjenoppretting og helbredelse tid for tibialbrudd er forskjellig og avhenger av typen og alvorlighetsgraden av brudd.

For det andre, hva gjør de for en ødelagt tibia? Følgende kirurgiske prosedyrer er mest brukt til behandling tibia brudd: intern fiksering, som innebærer bruk av skruer, stenger eller plater for å holde tibia sammen. ekstern fiksering, som forbinder skruer eller pinner i brudd til en metallstang utenfor benet for ekstra stabilitet.

hvor lang tid tar det å komme seg etter et ødelagt skinneben?

ca tre til seks måneder

Hvor er lårbenet og skinnebenet plassert?

De femur eller lårbenet finnes i overbenet og er det lengste beinet i kroppen. De femur artikulerer proksimalt med acetabulum i bekkenet for å danne hofteleddet, og distalt med tibia og patella for å danne kneleddet.

Anbefalt: