Kan du bolusmating med AJ -rør?
Kan du bolusmating med AJ -rør?

Video: Kan du bolusmating med AJ -rør?

Video: Kan du bolusmating med AJ -rør?
Video: Ana Pupedan - Wat Kan Aj Du (What Can I Do) 2024, Juli
Anonim

IKKE BOLUSMATING INN I DET J -HAVN

Det er veldig viktig å aldri bolusmating de J -port av en GJ- rør . Tarmen er ikke i stand til å holde et stort volum som magen kan.

Dessuten kan du lufte ut AJ -rør?

Hvis du har kvalme eller hvis du oppkast på grunn av blokkering i tarmen, luftekanne bidra til å redusere disse følelsene. Til vent , dette rør kan enten festes til veggsug eller festes til en myk plastpose hjemme for å la gass og/eller væske komme ut.

Videre, hvordan tar du vare på AJ-røret? Skyll ut J - rør med foreskrevet mengde vann hver 4. til 6. time gjennom spyleporten.

  1. Vask hendene grundig med mild såpe og vann før du begynner å mate.
  2. Rengjør området rundt røret med mild såpe og vann.
  3. Tørk området tørt med en ren vaskeklut.

Hva er forskjellen på PEG -rør og J -rør her?

En jejunostomi rør ( J - rør ) er en rør som settes direkte inn i jejunum, som er en del av tynntarmen. Den endoskopiske tilnærmingen til plassering ligner den som ble brukt for PEG-rør . Den eneste forskjell er at legen bruker et lengre endoskop for å komme inn i tynntarmen.

Er AJ -rør permanent?

G/J Rør . Når en permanent rør vil bli brukt, den primære typen som brukes for gastroparese er en J - rør (jejunal). J- rør plasseres direkte i tynntarmen, og kan plasseres enten perkutant, laparoskopisk eller kirurgisk via en laparotomi.

Anbefalt: