Hva betyr Dentigerous cyste?
Hva betyr Dentigerous cyste?

Video: Hva betyr Dentigerous cyste?

Video: Hva betyr Dentigerous cyste?
Video: Dentigerous cyst made easy! 2024, Juli
Anonim

Dentigerøse cyster , også kalt follikulær cyster , er saktevoksende godartet og ikke-inflammatorisk odontogen cyster at er antas å være utviklingsmessig. Ved avbildning presenterer de vanligvis som en veldefinert og unilokulær strålingsfrekvens som omgir kronen til en unuptruert eller påvirket tann i underkjeven.

Videre er Dentigerous cyster farlige?

Samtidig som dentigerøse cyster er vanligvis ufarlige, kan de føre til flere problemer hvis de ikke behandles. Snakk med tannlegen din om hevelse, smerte eller uvanlige støt i munnen, spesielt rundt jekslene og hjørnetennene. I de fleste tilfeller, dentigerøse cyster er enkle å behandle, enten gjennom eksisjon eller pungpung.

Vet også hvordan behandles Dentigerous cyster? Det klassiske behandling til dentigerøse cyster er enukleasjon og ekstraksjon av den involverte tannen. I stort cyster , kan en første pungdyrisering redusere størrelsen på beindefekten før endelig enukleasjon2.

Vet også, hva er dentigerøs cyste?

Dentigerous cyste , også kjent som follikulær cyste er en epitel-foret utvikling cyste dannet ved ansamling av væske mellom det reduserte emaljeepitelet og kronen på en tann uten utbrudd. Pasienten kommer vanligvis med en bekymring for forsinket tannutbrudd eller hevelse i ansiktet.

Kan tanncyste være kreft?

Flere typer svulster, både godartede og ondartede, kan vises i munnen og kjeven. Svulster og cyster i kjeven ofte gjøre ikke har symptomer. Godartede svulster og cyster kan forårsake skade på omkringliggende bein og vev.

Anbefalt: