Hva påvirker kapillær påfyll?
Hva påvirker kapillær påfyll?

Video: Hva påvirker kapillær påfyll?

Video: Hva påvirker kapillær påfyll?
Video: Capillary Exchange and Edema, Animation 2024, Juli
Anonim

Vanlig kapillær påfylling tiden er vanligvis mindre enn 2 sekunder. En langvarig kapillær påfylling tid kan være et tegn på sjokk og kan også indikere dehydrering og redusert perifer perfusjon. Forlenget kapillær påfylling tiden kan også tyde på perifer arteriesykdom.

I forhold til dette, hva kan forårsake en forsinkelse i kapillærpåfylling?

Kapillær påfyll tiden forlenges med dårlig CO, hypovolemi, hypotensjon eller perifer vasokonstriksjon; omvendt, det kan forkortes når det er vasodilatasjon.

I tillegg, hvorfor er kapillær påfyllingstid viktig? De kapillærpåfyllingstid antas generelt å være den raskeste vurderingen av tidlig hypoperfusjon. Kapillærpåfyllingstid er raskere å oppnå enn en blodtrykksmåling og er spesielt nyttig i en høy eller travel ED. En forsinkelse i kapillærpåfyllingstid (> 2 sekunder) indikerer hypoperfusjon av huden.

I denne forbindelse, hva forteller kapillærpåfylling deg?

De kapillær spiker fylle på test er en rask test utført på neglesengene. Det brukes til å overvåke dehydrering og mengden blodstrøm til vev. Hvis det er god blodgjennomstrømning til neglesengen, bør en rosa farge komme tilbake på mindre enn 2 sekunder etter at trykket er fjernet.

Hva er en vanlig CRT?

En unormal CRT hos spedbarn og barn over 7 dager er 3 sekunder eller mer; en vanlig CRT er 2 sekunder eller mindre. EN CRT måling på mellom 2 og 3 sekunder kan betraktes som 'unormal grense', men noen friske barn kan ha CRT så lenge som 2,5 sekunder.

Anbefalt: