Hva er det medisinske uttrykket for heshet?
Hva er det medisinske uttrykket for heshet?

Video: Hva er det medisinske uttrykket for heshet?

Video: Hva er det medisinske uttrykket for heshet?
Video: Ekstrembølger i havet – hva er det, hvordan oppstår de og hvilken betydning kan de ha for virksomhet 2024, Juli
Anonim

EN hes stemme, også kjent som dysfoni eller heshet , er når stemmen ufrivillig høres pustende, raspete eller anstrengt ut, eller er mykere i volum eller lavere i tonehøyde. EN hes stemme, kan være forbundet med en følelse av ubehag eller riper i halsen.

Dessuten, hva er den medisinske betegnelsen for tap av stemme?

Laryngitt Symptomer Laryngitt er definert som betennelse i stemme boks eller strupehode, noe som resulterer i stemme endringer, for eksempel heshet eller fullført tap av stemme.

Spørsmålet er deretter hvilken medisin som er bra for heshet? Medisiner som brukes i noen tilfeller inkluderer:

  • Antibiotika. I nesten alle tilfeller av laryngitt vil et antibiotika ikke gjøre noe godt fordi årsaken vanligvis er viral. Men hvis du har en bakteriell infeksjon, kan legen din anbefale et antibiotikum.
  • Kortikosteroider. Noen ganger kan kortikosteroider bidra til å redusere stemmebåndbetennelse.

Hva betraktes som heshet i forhold til dette?

Heshet : Heshet er et begrep som refererer til unormale stemmeendringer. Heshet kan manifestere seg som en stemme som høres pustende, anstrengt, grov, raspete eller en stemme som har høyere eller lavere tonehøyde. En opphopning av væske i stemmebåndene forbundet med heshet har blitt betegnet som Reinkes ødem.

Hvor lenge varer heshet?

Vanligvis forsvinner problemet etter flere dager med egenomsorg og ved å hvile stemmen din. Derimot, heshet kan være mer enn en midlertidig plage. Jeg anbefaler alle som opplever heshet som ikke har blitt bedre etter to uker, bør oppsøke lege. Heshet kan skyldes mange problemer som kan behandles.

Anbefalt: