Innholdsfortegnelse:

Hva er trinnene for rotfylling?
Hva er trinnene for rotfylling?

Video: Hva er trinnene for rotfylling?

Video: Hva er trinnene for rotfylling?
Video: Hva er en rotfylling? 2024, Juli
Anonim

Den generelle sekvensen til en rotkanalprosedyre er som følger:

  • Lokalbedøvelse administreres via injeksjoner for å bedøve tann å være behandlet og det omkringliggende vevet.
  • Tanndamm på plass, brukes til å isolere infiserte tann fra resten av munnen for å lette rotfylling .

Er en rotkanal dessuten en vanlig prosedyre?

Massen består av nerver, bindevev og blodårer som hjelper tannen med å vokse. I de fleste tilfeller vil en generell tannlege eller endodontist utføre en rotfylling mens du er i lokalbedøvelse. Lær mer om dette felles prosedyre , samt de potensielle risikoene som er involvert.

Hvorfor skal rotkanaler også ta 2 besøk? Rotfylling behandling fjerner all infeksjon fra rot systemet til tannen. Mest rot behandlinger involverer minst to besøk til tannlegen din. Dette lindrer vanligvis smerter fra tannen. På den andre besøk de rotfylling er rengjort, desinfisert, formet, målt og fylt for å forhindre ytterligere infeksjon.

På samme måte spør folk, er det smertefullt å få en rotfylling?

Det er ingen skade som en rotfylling skade. Det er veldig sannsynlig at frykten for å ha en rotfylling er mer relatert til smerte i tannen som forårsaket den. I de fleste tilfeller er symptomene som peker på en rotfylling er en veldig smertefullt tannverk.

Hvilken er bedre rotkanal eller ekstraksjon?

Hvis du sammenligner rotfylling vs. utdrag , Det er én stor forskjell mellom de to prosedyrene: A rotfylling har som mål å redde den skadede tannen mens en utdrag fjerner det helt. Tannlegen din vil vurdere den skadede tannen for å finne ut hvilken prosedyre som passer best for din situasjon.

Anbefalt: