Hva forårsaker rosa snømugg?
Hva forårsaker rosa snømugg?

Video: Hva forårsaker rosa snømugg?

Video: Hva forårsaker rosa snømugg?
Video: #17- Grey/Pink Snow Mold Fungus (lawn) 2024, Juli
Anonim

Sykdommen er forårsaket av et sopppatogen, Microdochium nivale, som ødelegger blader, men det rapporteres ikke at det påvirker røtter og kroner. Juvenil krypende buktgress (mindre enn 1 år etter såing) er mest utsatt for sykdommen og vil sannsynligvis lide av de mest varige effektene.

I denne forbindelse, hva forårsaker snømugg?

Snømugg er forårsaket av kaldværssopp som først og fremst påvirker gress i kjølige årstider. Tegn på et problem er ikke merkbare før våren når snø smelter.

Videre er snømugg en ekte ting? Snømugg er en sopptype og en gressykdom som skader eller dreper gress etter snø smelter, vanligvis på senvinteren. Snømugg kommer i to varianter: rosa eller grå. Selv om det kan påvirke alle typer gress, er Kentucky bluegrass og fescue plener minst påvirket av snømugg.

Man kan også spørre, er snømugg farlig?

Du er ikke alene, og det kan skyldes smelting snø kombinert med en sopp kalt snømugg . Denne sykdommen kan skade eller drepe gress når snø smelter. Mens skaden den forårsaker hovedsakelig er overfladiske soppsporer kan utløse allergi og astmaanfall hos mennesker.

Hvordan ser snømugg ut?

Snøform blir ofte sett som sirkulære flekker av “døde” og mattede gressblader med en bane som hvit eller rosa form . Som oftest er nettbåndet tilstede og det som gjenstår er en tørr/slimete brun flekk. Sykdommen blir tydelig som snø smelter, og utsetter gresset for de kjølige, våte temperaturene tidlig på våren.

Anbefalt: