Er de vanligste biologiske vektorene for arbovirus?
Er de vanligste biologiske vektorene for arbovirus?

Video: Er de vanligste biologiske vektorene for arbovirus?

Video: Er de vanligste biologiske vektorene for arbovirus?
Video: INTRODUCTION TO ARBOVIRUS. 2024, Juli
Anonim

Til arbovirus , vektorer er ofte mygg, flått, sandfluer og andre leddyr som spiser blodet til virveldyr for nærings- eller utviklingsformål.

Med hensyn til dette, er Dengue et arbovirus?

Mest arboviral sykdommer er ikke overførbare av mennesker, kanskje fordi den typiske viremien er utilstrekkelig til å infisere leddyrvektoren; unntak inkluderer dengue feber, gul feber, Zika -virusinfeksjon og chikungunya -sykdom, som kan overføres fra person til person via mygg.

Spørsmålet er deretter hvor mange arbovirus det er? Der er mer enn 500 kjente arbovirus hvorav omtrent 100 er i stand til å forårsake sykdom hos mennesker. De viktigste leddyrvektorene til arbovirus er mygg, flått, sandfluer og bitende mygg.

Så, hva er overføringsmåten for arboviral encefalitt?

Arboviral encefalitt : Betennelse i hjernen ( encefalitt ) forårsaket av infeksjon med en arbovirus , et virus overført av en mygg, flått eller en annen leddyr. Infeksjon av virveldyr, inkludert mennesker, oppstår når en infisert leddyr spiser på dem for et blodmåltid.

Finnes det vaksiner mot arbovirus?

Selv om det er effektivt vaksiner er tilgjengelig for noen arbovirus , inkludert japansk encefalitt og gul feber, der er ikke en vaksine for alle arbovirus . Mange andre vaksiner mot arbovirus er imidlertid under utvikling.

Anbefalt: