Hvor frigjøres kalsitonin?
Hvor frigjøres kalsitonin?

Video: Hvor frigjøres kalsitonin?

Video: Hvor frigjøres kalsitonin?
Video: Как БЮДЖЕТНО очистить выгребную яму и туалет? Чистка канализации без откачки. Бактерии для септика. 2024, Juli
Anonim

Kalsitonin , også kalt tyrokalsitonin, et proteinhormon syntetisert og utskilt hos mennesker og andre pattedyr hovedsakelig av parafollikulære celler (C -celler) i skjoldbruskkjertelen. Hos fugler, fisk og andre ikke -mammale virveldyr, kalsitonin er utskilt av celler i de kjertelfylte ultimobranchiale legemene.

Deretter kan man også spørre, hvordan frigjøres kalsitonin?

Kalsitonin er et hormon produsert hos mennesker av de parafollikulære cellene (ofte kjent som C-celler) i skjoldbruskkjertelen. Derfor hemming av osteoklastene ved kalsitonin reduserer direkte mengden kalsium løslatt inn i blodet.

Hva er også funksjonen til hormonet kalsitonin? Kalsitonin er et hormon som C-cellene i skjoldbruskkjertelen produserer og frigjør. Det motvirker virkningen av parathyroidhormonet, og hjelper til med å regulere blodets kalsium og fosfatnivåer.

Rett og slett, hvor frigjøres PTH?

Parathyroidhormon er utskilt fra fire biskjoldbruskkjertler, som er små kjertler i nakken, plassert bak skjoldbruskkjertelen. Parathyroidhormon regulerer kalsiumnivået i blodet, i stor grad ved å øke nivåene når de er for lave.

Hva gjør for mye kalsitonin?

Hvis for mye kalsitonin finnes i blodet, kan det være et tegn på en type skjoldbruskkjertelkreft kalt medullær skjoldbruskkjertelkreft (MTC). Høye nivåer kan også være et tegn på andre sykdommer i skjoldbruskkjertelen som kan sette deg i større risiko for å få MTC.

Anbefalt: