Hvorfor er eosin metylenblå agar selektiv og differensiell?
Hvorfor er eosin metylenblå agar selektiv og differensiell?

Video: Hvorfor er eosin metylenblå agar selektiv og differensiell?

Video: Hvorfor er eosin metylenblå agar selektiv og differensiell?
Video: E coli on emb agar - colony morphology results(Why & What) 2024, Juli
Anonim

Eosin Methylene Blue (eller EMB ) Agar er en Selektiv & Differensial Medium. De selektiv og differensiell aspekter skyldes fargestoffene Eosin Y og Metylen blå og sukkerene laktose og sukrose i mediet. Det er Selektiv fordi det oppmuntrer noen bakterier til å vokse mens de hemmer andre.

Spørsmålet er også om eosinmetylenblå agar er selektiv eller differensial?

Eosin metylenblå agar ( EMB ) er en selektiv og differensial medium som brukes til å isolere fekale koliforme bakterier. Eosin Y og metylenblått er pH -indikatorfargestoffer som kombineres for å danne et mørk lilla bunnfall ved lav pH; de tjener også til å hemme veksten av de fleste grampositive organismer.

Man kan også spørre seg hvorfor MacConkey-agar er selektiv så vel som differensiell? MacConkey-agar (MAC) er en selektiv og differensial medium designet for å isolere og differensiere enterika basert på deres evne til å gjære laktose. Gallsalte og krystallfiolett hemmer veksten av grampositive organismer. Laktose gir en kilde til fermenterbare karbohydrater, noe som muliggjør differensiering.

Hva gjør eosin metylenblått agar selektivt for?

Eosin Methylene Blue ( EMB ) agar er en begge selektiv og differensielt kulturmedium. Det er selektiv kulturmedium for Gram-negative bakterier (selger mot Gram-positive bakterier) og brukes ofte til isolering og differensiering av kolibakterier og fekale kolibakterier.

Hvilken ingrediens gjør EMB Agar differensial?

Eosin – metylenblått ( EMB ) Agar er en differensial medium for påvisning av gramnegative enteriske bakterier. Mediet inneholder pepton, laktose, sukrose, dikaliumfosfat, eosin og metylenblått fargestoffer.

Anbefalt: