Hvordan føles en blodpropp i hjernen?
Hvordan føles en blodpropp i hjernen?

Video: Hvordan føles en blodpropp i hjernen?

Video: Hvordan føles en blodpropp i hjernen?
Video: blodprop i hjernen 19971020 2024, Juli
Anonim

EN blodpropp i hjernen er også kjent som astroke. EN blodpropp i din hjerne kan forårsake plutselig og alvorlig hodepine, sammen med noen andre symptomer, inkludert plutselige problemer med å snakke eller se.

Så, hvordan føles en blodpropp?

Dyp venetrombose (DVT) oppstår når a blodpropp dannes i en av de dype venene i kroppen din, vanligvis i bena, men noen ganger i armen. Tegn og symptomer på aDVT inkluderer: Hevelse, vanligvis i det ene benet (eller armen) Smerter i benet eller ømhet ofte beskrevet som krampe eller Charleyhorse.

For det andre, kan en blodpropp i hjernen løses opp? Ny teknikk vellykket løser opp blodpropp i hjerne og reduserer risikoen for hjerne skade etterslag, antyder studie. Sammendrag: ICH er en blødning i hjerne som forårsaker a koagulere å danne, ofte forårsaket av ukontrollert høy blod press.

Med tanke på dette, hva er årsaken til blodpropp i hjernen?

Et trombotisk slag oppstår når en blodpropp (trombus) dannes i en av arteriene som forsyner seg blod til din hjerne . EN koagulere kan være forårsaket av fettforekomster (plakk) som bygger seg opp i arterier og årsaken redusert blod strømning (aterosklerose) eller andre arterykondisjoner.

Hvor lang tid tar det før en blodpropp løses opp i hjernen?

Ved bruk av et snitt på 2 millimeter tar den minimalt invasive prosedyren i de fleste tilfeller omtrent 60 til 90 minutter. Men resultsoften er mer umiddelbar for slagpasienter med høy risiko for å miste hjerne celler - og som et resultat, permanent tap av funksjoner - når vitalt oksygen som transporteres i blodet er mangel.

Anbefalt: