Har kortikale nefroner Vasa?
Har kortikale nefroner Vasa?

Video: Har kortikale nefroner Vasa?

Video: Har kortikale nefroner Vasa?
Video: Այս լուրը իրար խառնեց բոլորին..Երևանпւմ հայտնшբերվել է ФСБ-ի գեներшլի աղջկш դին.. Ահասարսուռ Դեպք 2024, Juli
Anonim

Kortikale nefroner (flertallet av nefroner ) starter høyt i cortex og ha en kort løkke av Henle som gjør ikke trenge dypt inn i medulla. Disse lange løkkene av Henle og deres tilhørende vasa recta skaper en hyperosmolar gradient som tillater generering av en konsentrert urin.

På samme måte har kortikale nefroner Vasa recta?

Det overfladiske kortikale nefroner har peritubulære kapillærer som forgrener seg fra de efferente arteriolene, og gir næring til epitelcellene som finnes der. Den juxtamedullære nefroner har en spesiell struktur i de peritubulære kapillærene, kalt vasa recta.

Videre, hva gjør kortikale nefroner? De kortikale nefroner med bare en veldig kort eller ingen sløyfe med Henle gjøre ikke delta i å produsere en mer konsentrert urin enn kroppsvæsken. Men de gjøre alle de andre tingene som nefroner gjør inkludert glomerulær filtrering og tubulær reabsorpsjon pluss utskillelse av noen stoffer.

Følgelig, hva er forskjellen mellom kortikale og juxtamedullære nefroner?

Juxtamedullary nefron er en mikroskopisk strukturell og funksjonell enhet i nyrene med en lang løkke av Henle. Kortikale nefroner har en kort løkke av Henle, som trenger bare gjennom den ytre nyremargen. Juxtamedullary nefroner har en lang sløyfe med Henle som strekker seg dypt inn i nyremedullaen.

I hvilket område av nyrene er de kortikale nefronene tilstede?

Der er to typer nefroner - kortikale nefroner (85 prosent), som er dypt inne i nyre cortex , og sammenhengende nefroner (15 prosent), som ligger i nyre cortex nær nyre medulla.

Anbefalt: