Hvor lenge lever kuldebakterier?
Hvor lenge lever kuldebakterier?

Video: Hvor lenge lever kuldebakterier?

Video: Hvor lenge lever kuldebakterier?
Video: Ivo Linna, Hendrik Sal-Saller ja Supernova - Kui On Liiv Lennanud Tuulde 2024, Juli
Anonim

Kald virus har vist seg overleve på innendørs overflater i omtrent syv dager. Influensavirus er imidlertid aktive i bare 24 timer. Alle virus har potensial til bo på harde overflater, som metall og plast, lengre enn på tekstiler og andre myke overflater.

På samme måte spør folk, hvor lenge lever bakterier på klær?

For eksempel overlever forkjølelses- og influensavirus lenger på livløse overflater som er ikke-porøse, som metall, plast og tre, og mindre på porøse overflater, som klær , papir og vev. De fleste influensavirus kan leve en til to dager på ikke-porøse overflater, og 8 til 12 timer på porøse overflater.

Også, hvor lenge lever det kalde viruset i kroppen din? “Kaldt virus overlever ikke så lenge-vanligvis noen få timer. Men det er bevis på at de kan overleve og bli videreformidlet i opptil 24 timer .”

Når det gjelder dette, hvordan desinfiserer du huset ditt etter forkjølelse?

Et annet alternativ er å desinfisere harde overflater ved å tørke eller tørke med en løsning av 1/2 kopp blekemiddel per liter vann. La løsningen være i kontakt med overflaten i minst fem minutter. Skyll og lufttørk. Pass på at du ikke sprer bakterier utilsiktet.

Kan du bli forkjølet av laken?

Dr. Ackerley sier at støvmiddene øker en persons risiko for å få en kald eller lider av allergi. Men det er ikke alt; våre sengetøy kan inneholder også bakterier som forårsaker influensa eller matforgiftning. Hvis folk har en kald , det kan overleve på sengetøy og det kan overleve en vask.

Anbefalt: