Hvor mange prosent av lungeknuter er kreft?
Hvor mange prosent av lungeknuter er kreft?

Video: Hvor mange prosent av lungeknuter er kreft?

Video: Hvor mange prosent av lungeknuter er kreft?
Video: Nevroendokrin kreft 2024, Juli
Anonim

Ondartede knuter. Samlet sett er sannsynligheten for at en lungeknute er kreft 40 prosent . Imidlertid er en persons faktiske risiko avhengig av en rekke faktorer, for eksempel alder: Hos mennesker yngre enn 35 år er sjansen for at en lungeknute er ondartet mindre enn 1 prosent, mens halvparten av lungeknuter hos mennesker over 50 er kreft.

Følgelig, hvilken størrelse lungeknute er bekymringsfull?

Lungeknuter er vanligvis omtrent 0,2 tommer (5 millimeter) til 1,2 tommer (30 millimeter) tommer størrelse . En større lungeknute , for eksempel en som er 30 millimeter eller større, er mer sannsynlig å være kreft enn en mindre lungeknuten.

På samme måte bør jeg bekymre meg for lungeknuter? Lungeknuter er unormale flekker som kan bli funnet når du får en røntgenstråle eller en CT-skanning av brystet for symptomer du har, eller lunge kreft screening. Mens sjansen er liten for at du har kreft – 95 prosent av lungeknuter er ikke kreft - det er normalt å føle bekymret hvis du ikke vet.

På denne måten, hvordan vet du om en knute i lungen din er kreft?

Knuter finnes på opptil halvparten av alle lunge CT -skanning. Når en lungeknute er kreft , de flekk eller vekst er vanligvis større enn 3 cm eller har andre egenskaper som en uregelmessig form. Lungeknuter ikke forårsake symptomer. Du kan ha en knute på lungene dine i årevis og aldri vet den.

Hva er den vanligste årsaken til flere knuter i lungene?

Flere lungeknuter kan være forårsaket av ondartede eller godartede sykdommer. Noen av de mer vanlige årsakene inkluderer følgende. Metastatisk kreft er den vanligste årsaken til MPN, spesielt hos personer med en familiehistorie av kreft.

Anbefalt: