Innholdsfortegnelse:

Hva forårsaker for mye keratin i huden?
Hva forårsaker for mye keratin i huden?

Video: Hva forårsaker for mye keratin i huden?

Video: Hva forårsaker for mye keratin i huden?
Video: Кератин для славянских волос 2024, Juli
Anonim

Keratosis pilaris oppstår når menneskekroppen produserer overflødig mengder av hud protein keratin , noe som resulterer i dannelsen av små, hevede ujevnheter i hud ofte med rødhet rundt. KP er mer vanlig hos pasienter som er rammet av atopiske sykdommer som allergisk rhinitt og atopisk dermatitt.

Her kan du fikse keratosis pilaris?

Keratosis pilaris hjemmemedisiner

  1. Varmt bad. Å ta korte, varme bad kan hjelpe til med å tette og løsne porene.
  2. Peeling. Daglig eksfoliering kan bidra til å forbedre hudens utseende.
  3. Kokosolje. Kokosolje er kjent for sine anti-inflammatoriske egenskaper.
  4. Unngå stramme klær.
  5. Luftfuktere.

går keratosis pilaris bort? Selv om det ikke finnes noen kur for keratosis pilaris , er det ikke uvanlig at tilstanden til slutt gå vekk på egen hånd. " Keratosis pilaris dukker ofte opp når som helst etter 10-årsalderen og blir verre i puberteten," forklarer Dr. Jaliman. "Men mange mennesker vokser fra det rundt 30-årsalderen."

Med tanke på dette, hvorfor er keratin fanget under huden?

Keratin er det som gir styrken til hud celler, negler og hår. Som disse hud cellene dør av og kaster seg inn i porene, den keratin kan samle og bli fanget i porene, danner en liten cyste eller et milium.

Er keratosis pilaris en form for eksem?

Keratosis pilaris støt er samlinger av døde hudceller. Noen ganger tar de feil for klynger av små kviser. Folk med visse hudsykdommer som eksem er mer sannsynlig å få keratosis pilaris . Eksem er en vanlig kronisk tilstand som forårsaker røde, kløende hudflekker som kommer og går over tid.

Anbefalt: