Hvordan kontrollerer basalgangliene bevegelse?
Hvordan kontrollerer basalgangliene bevegelse?

Video: Hvordan kontrollerer basalgangliene bevegelse?

Video: Hvordan kontrollerer basalgangliene bevegelse?
Video: Mer bevegelse i hverdagen - NO 2024, Juli
Anonim

Basalganglier er sterkt sammenkoblet med hjernebarken, thalamus og hjernestammen, samt flere andre hjerneområder. De basale ganglier er knyttet til en rekke funksjoner, inkludert kontroll av frivillig motor bevegelser , prosessuell læring, vanelæring, øye bevegelser , kognisjon og følelser.

Med tanke på dette, setter basalgangliene i gang bevegelse?

Sammendrag av Basalganglier : Direkte og indirekte vei til bevegelse . Den direkte veien til bevegelse er et nevronalt kretsløp i sentralnervesystemet (CNS) gjennom basale ganglier som letter initiering og gjennomføring av frivillig bevegelse . Det fungerer sammen med den indirekte banen til bevegelse.

Spørsmålet er deretter, hva er funksjonen til basale kjerner? Basale kjerner : En region som ligger ved hjernefoten og består av 4 klynger av nevroner eller nerveceller. Dette området av hjernen er ansvarlig for kroppsbevegelse og koordinering.

Videre, hvor er de basale ganglier og hva gjør det?

De basale ganglier er et sett med hjernestrukturer som ligger under hjernebark som mottar informasjon fra cortex, overfører den til motorsentrene og returnerer den til delen av hjernebark som er ansvarlig for bevegelsesplanlegging.

Hvordan blir basalgangliene skadet?

Denne typen slag oppstår når blod lekker fra et burst, revet eller ustabilt blodkar inn i vevet i hjernen. Opphopning av blod kan skape hevelse, trykk og til slutt hjerne skader . Mange basale ganglier slag er hemoragiske slag, som ofte skyldes ukontrollert høyt blodtrykk.

Anbefalt: