Hva er et sternoclavikulært ledd?
Hva er et sternoclavikulært ledd?

Video: Hva er et sternoclavikulært ledd?

Video: Hva er et sternoclavikulært ledd?
Video: Hva innebærer et ansiktsløft? 2024, Juli
Anonim

De sternoklavikulær ledd eller sternoclavicular artikulasjon er ledd mellom brystbenets manubrium og kragebenbeinet. Den er strukturelt klassifisert som en synovial sal ledd og funksjonelt klassifisert som diarthrose og multiaxial ledd.

På samme måte, hvilken type ledd er sternoclavicular?

synovialledd

På samme måte, hvordan behandler du et sternoclavikulært ledd? Artrose av SC ledd svarer vanligvis på behandlinger som hvile, is, fysisk eller ergoterapi og antiinflammatoriske medisiner. Hvis symptomene på artrose ikke reagerer på grunnleggende behandling over seks til 12 måneder, kan det være nødvendig med kirurgi.

Man kan også spørre seg, hvor lang tid tar det før et sternoklavikulært ledd gror?

De prognose for sternoclavicular skader er generelt gunstig. Ved forstuinger eller grad I-skader, de leddbåndsstrukturer er intakt, og pasienter vil bli fullstendig frisk i løpet av 1 til 2 uker. I grad II skader der det var en traumatisk eller spontan subluksasjon, utvinning tar lengre.

Hva forårsaker sternoklavikulære leddsmerter?

Skader på SC ledd kan variere fra en mild forstuing, der de omkringliggende leddbåndene er strukket (den vanligste skaden), til et brudd i selve kragebenet (kragebeinet). I sjeldne tilfeller kan et sterkt slag mot skulderen årsaken en skade der ledd løsner helt fra sin normale posisjon.

Anbefalt: