Hva er adaptiv aka spesifikk immunitet?
Hva er adaptiv aka spesifikk immunitet?

Video: Hva er adaptiv aka spesifikk immunitet?

Video: Hva er adaptiv aka spesifikk immunitet?
Video: Immune System: Innate and Adaptive Immunity Explained 2024, Juli
Anonim

De adaptivt immunforsvar system, også kjent som ervervet immun system eller, mer sjelden, som spesifikt immun system, er et delsystem av den generelle immun system som består av høyt spesialiserte, systemiske celler og prosesser som eliminerer patogener eller forhindrer vekst.

Med tanke på dette, hvorfor er det adaptive immunsystemet spesifikt?

Fordi det adaptivt immunsystem kan lære og huske spesifikk patogener, kan det gi langvarig forsvar og beskyttelse mot tilbakevendende infeksjoner. Når adaptivt immunsystem blir utsatt for en ny trussel, blir spesifikasjonene til antigenet lagret utenat, slik at vi blir forhindret i å få sykdommen igjen.

Tilsvarende, hva er de to typene adaptiv immunitet? Det er to typer adaptiv svar: den cellemedierte immun respons, som utføres av T-celler, og den humorale immun respons, som styres av aktiverte B-celler og antistoffer.

Vet også, hva er et eksempel på adaptiv immunitet?

En person som blir frisk av meslinger, for eksempel , er beskyttet for livet mot meslinger av adaptivt immunforsvar system, men ikke mot andre vanlige virus, for eksempel de som forårsaker kusma eller vannkopper.

Er adaptiv immunitet spesifikk?

Adaptiv immunitet refererer til antigen- spesifikt immun respons. De adaptivt immunforsvar responsen er mer kompleks enn den medfødte. Antigenet må først behandles og gjenkjennes. Når et antigen har blitt gjenkjent, vil adaptivt immunforsvar systemet skaper en hær av immun celler spesielt designet for å angripe antigenet.

Anbefalt: