Hvordan ser en hoven stomi ut?
Hvordan ser en hoven stomi ut?

Video: Hvordan ser en hoven stomi ut?

Video: Hvordan ser en hoven stomi ut?
Video: НОЖ как БРИТВА за две минуты! РЕЖЕТ ДАЖЕ ПЛАСТИК! Отличная идея своими руками! 2024, Juli
Anonim

EN stomi bør være en rød eller rosa farge. Vevet som lager en stomi er slimhinnen i tarmen og bør være fuktig og skinnende. Det ligner veldig på innsiden av munnen langs kinnet. En normal stomi i dagene etter operasjonen kan være hoven og kan også produsere slim.

I forhold til dette, hva kan du gjøre for en hovent stomi?

Hvis stomi er hoven og så opphovning kan reduseres ved å bruke enten en kald kompress eller sukker. Sukkeret virker ved å trekke ut væske fra hovent stomi så bidrar til å redusere størrelsen. Vær oppmerksom på at når sukkeret trekker væske ut av stomi du vil ende opp med en sirupaktig væske i posen.

Spørsmålet er deretter: er det normalt at en stomi endrer størrelse? Endringer til størrelse og formen på en ny stomi er vanlig i den postoperative perioden. Til å begynne med, etter operasjonen, stomier er hovne (edematøse). Endringer til størrelse og form av en etablert stomi kan også oppstå over tid. Vanligvis er disse Endringer resultat av vektøkning.

hvorfor er området rundt stomien min hovent?

For noen mennesker forårsaker denne åpningen en potensiell svakhet i området rundt de stomi , dette fører til at magemusklene kan bule ut og danne en klump eller opphovning umiddelbart rundt /ved siden av stomi . Dette er veldig vanlig og kalles en parastomal brokk.

Hvordan ser en normal stomi ut?

EN sunn stomi er rosa-rød og fuktig. Din stomi bør stikke litt ut fra huden din. Det er vanlig å se litt slim. Blod flekker eller en liten mengde blødning fra din stomi er vanlig.

Anbefalt: