Er fødselsmerker svulster?
Er fødselsmerker svulster?

Video: Er fødselsmerker svulster?

Video: Er fødselsmerker svulster?
Video: Strawberry Birthmarks and a radical way of looking at cancer | Swee Tan | TEDxAuckland 2024, Juli
Anonim

De fleste fødselsmerker, som vanlige portvinsflekker og jordbærmerker, har ingen risiko for å utvikle seg til kreft. Men en veldig sjelden type, kalt en gigantisk medfødt melanocytisk naevus, kan utvikle seg til en melanom hvis den er større enn 20 cm.

Hva er dessuten et fødselsmerke et tegn på?

EN fødselsmerke er en medfødt, godartet uregelmessighet på huden som er tilstede ved fødselen eller vises kort tid etter fødselen-vanligvis i den første måneden. De kan forekomme hvor som helst på huden. Fødselsmerker er forårsaket av overvekst av blodårer, melanocytter, glatt muskulatur, fett, fibroblaster eller keratinocytter.

Er fødselsmerker dessuten farlige? Mest fødselsmerker er ufarlige og krever ikke fjerning. Noen fødselsmerker kan forårsake uro på grunn av deres utseende. Andre typer fødselsmerker hemangiomer eller føflekker, kan føre til økt risiko for visse medisinske tilstander, for eksempel hudkreft.

Betyr dessuten fødselsmerker at du ble drept i et annet liv?

Vel, en gammel fortelling sier det fødselsmerker er faktisk arr fra en fortid liv . Ikke bare arr, men veien du døde i et annet liv . Legenden sier at mennesker uten fødselsmerker døde av naturlige årsaker i deres fortid liv . Ingen alvorlige skader eller ulykker førte til at de mistet sine liv.

Kan fødselsmerker vokse?

I motsetning til navnet deres, fødselsmerker er ikke alltid tilstede ved fødselen. Noen, for eksempel hemangiomer, utvikler seg uker senere. Mest fødselsmerker er permanente, men noen få typer blekner som barn vokser . Fødselsmerker er vanlige og vanligvis ufarlige.

Anbefalt: