Er vedlegget en del av tarmen?
Er vedlegget en del av tarmen?

Video: Er vedlegget en del av tarmen?

Video: Er vedlegget en del av tarmen?
Video: Такие секреты уже все забыли, но их стоит знать! Полезные советы на все случаи жизни! 2024, Juli
Anonim

Hva er vedlegget ? De blindtarm er en liten, poselignende sekk med vev som er plassert i den første del av tykktarmen (cecum) i nedre høyre del av magen. Det offisielle navnet på blindtarm er veriform blindtarm , som betyr "ormlignende vedheng." De blindtarm har bakterier.

Så hvilken del av tykktarmen er vedlegget festet til?

blindtarm , formelt vermiform blindtarm , i anatomi, et vestigialt hulrør som er lukket i den ene enden og er vedlagte i den andre enden av blindtarmen, en poselignende begynnelse av tykktarmen der de små tarm tømmer innholdet.

Også, hvor nær er tillegget til tykktarmen? De blindtarm er vanligvis plassert i nedre høyre kvadrant av magen, nær høyre hoftebein. Basen til blindtarm er plassert 2 cm under ileocecal -ventilen som skiller tykktarmen fra det lille tarm.

Også spurt, er vedlegget en del av tarmen?

De blindtarm sitter i krysset mellom den lille tarm og stort tarm . Det er et tynt rør på omtrent fire centimeter langt. Normalt er blindtarm sitter i nedre høyre mage. En teori er at blindtarm fungerer som et lager for gode bakterier, og "starter på nytt" fordøyelsessystemet etter diarésykdommer.

Hvordan føles det vedleggssmerter?

Abdominal smerte Appendisitt innebærer vanligvis en gradvis utbrudd av kjedelig, kramper eller vondt smerte i hele magen. Som blindtarm blir mer hovent og betent, vil det irritere slimhinnen i bukveggen, kjent som bukhinnen. Dette forårsaker lokalisert, skarp smerte i høyre nedre del av magen.

Anbefalt: