Hva er meningen med binyrene?
Hva er meningen med binyrene?

Video: Hva er meningen med binyrene?

Video: Hva er meningen med binyrene?
Video: Binyrene 2024, Juli
Anonim

De binyrene (også kjent som suprarenale kjertler ) er endokrine kjertler som produserer en rekke hormoner, inkludert adrenalin og steroider aldosteron og kortisol. De finnes over nyrene. Hver kjertel har en ytre cortex som produserer steroidhormoner og en indre medulla.

Også spurt, hva gjør en binyrene?

Binyrene er små kjertler plassert på toppen av hver nyre. De produserer hormoner at du ikke kan leve uten, inkludert sex hormoner og kortisol. Cortisol hjelper deg med å reagere på stress og har mange andre viktige funksjoner. Med binyrelidelser lager kjertlene dine for mye eller ikke nok hormoner.

Videre, hva er strukturen i binyrene? Anatomisk Struktur . De binyrene består av en ytre bindevevskapsel, a cortex og a medulla . Åre og lymfekrefter forlater hver kjertel via hilum, men arterier og nerver kommer inn i kjertler på mange steder. Det ytre cortex og indre medulla er de funksjonelle delene av kjertel.

På samme måte, hvilke hormoner produserer binyrene?

Binyrebarken-den ytre delen av kjertelen produserer hormoner som er livsviktige, som f.eks. kortisol (som hjelper til med å regulere stoffskiftet og hjelper kroppen din med å reagere på stress) og aldosteron (som hjelper til med å kontrollere blodtrykket).

Hvordan påvirker binyrene blodtrykket?

Hver kjertel inneholder også en indre binyre medulla, som produserer flere andre hormoner, inkludert adrenalin og noradrenalin. Aldosteron bidrar til å kontrollere din blodtrykk ved å styre balansen mellom kalium og natrium i kroppen din. Kortisol hjelper også med å regulere stoffskiftet, sukkernivået og blodtrykk.

Anbefalt: