Hva er hensikten med eluering?
Hva er hensikten med eluering?

Video: Hva er hensikten med eluering?

Video: Hva er hensikten med eluering?
Video: Hva er hensikten med remediene 2024, Juli
Anonim

Eluering . Generelt for å fjerne/trekke ut ett materiale fra et annet. I blodbankverdenen refererer begrepet til å fjerne (eller "dissosiere") et antistoff som er festet til overflaten av en rød blodcelle. Eluatet kan deretter testes for å identifisere antistoffet. Eluering brukes ofte i forbindelse med adsorpsjon.

Hva betyr eluering når vi holder dette for øye?

I analytisk og organisk kjemi, eluering er prosessen med å ekstrahere ett materiale fra et annet ved å vaske med et løsningsmiddel; som ved vasking av ladede ionebytterharpikser for å fjerne fangede ioner.

Hvilke andre typer elueringsmetoder er det ved siden av ovenfor? Der er to forskjellige typer elueringsmetoder nemlig spesifikk og uspesifikk eluering . I spesifikk eluering , utfordres målprotein -ligandkomplekset av midler som vil konkurrere om enten liganden eller målet og derved frigjøre målproteinet til løsning.

Når det gjelder dette, hva er absorpsjonselueringsteknikk?

De absorpsjonselueringsteknikk er en metode for å bestemme blodtypen til en tørket blodprøve (A, B, AB eller O). Antistoffene til dette antiserumet vil deretter binde seg til deres spesifikke antigener i det tørkede blodet, en prosess som kalles absorpsjon.

Hva vil eluere først?

Et svakt polært løsningsmiddel ville en tendens til å eluere de mindre polare molekylene først . Således heksan ville sannsynligvis være først å være eluert , siden alkaner er LITT mindre polare enn alkener.

Anbefalt: