Er periodontal sondering smertefullt?
Er periodontal sondering smertefullt?
Anonim

Så sitter du i stolen deres, og det første de tar tak i er en jernkrok!” Konvensjonell periodontal sondering er faktisk invasiv, ubehagelig for pasienten, og resultatene kan variere sterkt mellom tannleger og til og med for gjentatte målinger av samme tannlege.

Også, hvilken alder bør periodontal sondering gjøres?

AAP anbefaler årlig periodontal kartlegging/evaluering av alle voksne pasienter. Lovlig alder vurdert for voksen alder ville være 18, men i mange tilfeller venter til det alder først og fremst periodontal diagram som skal registreres, vil en kliniker finne seg selv med å overse / dokumentere aktiv infeksjon.

I tillegg, er periodontal vedlikehold smertefullt? Det forårsaker rødhet, smerte og hevelse i tannkjøttet. Til syvende og sist kan det føre til tap av tenner, lungesykdom og hjertesykdom. Periodontitt kan unngås ved å praktisere riktig tannhygiene.

Er det dessuten nødvendig med periodontal undersøkelse?

De periodontal sonde tillater evaluering av sykdommens alvorlighetsgrad, fremgang og resultatet av terapeutisk innsats. Det er en viktig instrument i periodontal sykdomsforebygging og vedlikehold.

Kan tannpleiere diagnostisere periodontal sykdom?

Axel Knight, som representerer Hygiene Association, forklarte at, mens tannpleiere lære å gjenkjenne tannkjøttsykdom på college, de fleste stater gjøre ikke tillate dem å utføre en diagnose.

Anbefalt: