Må godartede skjoldbruskknuter fjernes?
Må godartede skjoldbruskknuter fjernes?

Video: Må godartede skjoldbruskknuter fjernes?

Video: Må godartede skjoldbruskknuter fjernes?
Video: Fréttir - 08. mar 2022 2024, Juli
Anonim

Rapporten til a skjoldbruskkjertelen finnålsbiopsi vil vanligvis indikere ett av følgende funn: 1. knute er godartet (ikke -kreftsyk). Som regel, godartede skjoldbruskknuter gjør ikke må fjernes med mindre de forårsaker symptomer som kvelning eller problemer med å svelge.

Folk spør også, hvor stor må en skjoldbruskkjertelknute være for å bli fjernet?

Hvis TSH er normalt eller høyt, vil de fleste individer med en skjoldbruskknute større enn 1,0 til 1,5 cm (1/ 2 tommer ) i diameter så vel som de med en mistenkelig struma må ha en finnålsaspirasjonsbiopsi for å få skjoldbruskkjertelceller for cytologisk evaluering av en ekspert patolog.

Ved siden av ovenfor, bør jeg være bekymret for skjoldbruskkjertelknuter? Det gjør vi vanligvis ikke bekymre Om knuter som er mindre enn 1 cm i størrelse eller hvis vi ser en skjoldbruskkjertelen cyste (væskefylt knute ), da de vanligvis er godartede. Annen knuter enten bør bli fulgt på ultralyd eller evaluert videre med en biopsi, avhengig av hvordan de ser ut.

Også å vite, kan en godartet knute bli kreft?

Mest Godartet Skjoldbrusk Knuter Forbli ikke -kreftfremkallende, selv om de vokser. Ny forskning publisert i dag i Journal of the American Medical Association har konkludert med at selv skjoldbruskkjertelen knuter som vokser i størrelse er usannsynlig bli kreftsyk.

Kan skjoldbruskkjertelknuter forsvinne av seg selv?

Selv om noen skjoldbruskkjertelknuter - spesielt mindre eller de som er fylt med væske - kan gå alene , har de en tendens til å vokse gradvis, selv når de er godartede.

Anbefalt: