Hvor oppstår hematopoiesis?
Hvor oppstår hematopoiesis?

Video: Hvor oppstår hematopoiesis?

Video: Hvor oppstår hematopoiesis?
Video: Hematopoiesis | Hematologic System Diseases | NCLEX-RN | Khan Academy 2024, Juli
Anonim

Medisinsk definisjon av Hematopoiesis

Før fødsel, hematopoiesis oppstår i plommesekken, deretter i leveren, og til slutt i beinmargen. I normalsituasjonen, hematopoiesis hos voksne inntreffer i beinmarg og lymfatisk vev.

I forhold til dette, hvor oppstår hematopoiesis quizlet?

Hematopoiesis utenfor benmargen, vanligvis i leveren og milten.

Ved siden av ovenfor, hva er hematopoiesis -prosessen? Hematopoiesis er den prosess hvorved umodne forløperceller utvikler seg til modne blodceller. Den nåværende aksepterte teorien om hvordan dette prosess fungerer kalles den monofyletiske teorien som ganske enkelt betyr at en enkelt type stamceller gir opphav til alle de modne blodcellene i kroppen.

På denne måten, hvor forekommer hematopoiesis hos voksne?

Imidlertid modning, aktivering og en viss spredning av lymfoide celler inntreffer i milten, tymus og lymfeknuter. Hos barn, hematopoiesis oppstår i margen på de lange beinene som lårbenet og skinnebenet. I voksne , det inntreffer hovedsakelig i bekkenet, kraniet, ryggvirvlene og brystbenet.

Hvor skjer hematopoiesis hos fosteret?

Under foster utvikling, hematopoiesis oppstår hovedsakelig i foster lever etterfulgt av lokalisering til benmargen. Hematopoiesis finner også sted i mange andre vev eller organer som plommesekken, aorta-gonade mesonephros (AGM) regionen, milten og lymfeknuter.

Anbefalt: