Hva er forskjellen mellom øvre og nedre ekstremitet?
Hva er forskjellen mellom øvre og nedre ekstremitet?

Video: Hva er forskjellen mellom øvre og nedre ekstremitet?

Video: Hva er forskjellen mellom øvre og nedre ekstremitet?
Video: The Great Gildersleeve: Gildy's New Car / Leroy Has the Flu / Gildy Needs a Hobby 2024, Juli
Anonim

I mennesker, brutto forskjell i øvre og nedre lemmer er at flexor og extensor overflater og deres funksjonelle grupper av muskler er i motsatte retninger, dvs. fleksoroverflater eller muskler i øvre lemmer er plassert fremover mens i underekstremitetene , det er ekstensorflatene eller gruppen av

Her, hva er øvre lemmer og nedre lemmer?

Som øvre lem , den lemmene på underkroppen er delt inn i tre regioner. De lår er den delen av lemmene på underkroppen plassert mellom hofteleddet og kneleddet. De lemmene på underkroppen inneholder 30 bein. Disse er femur, patella, tibia, fibula, tarsale bein, metatarsal bein og phalanges (se kapittel 8.1 Figur 1).

På samme måte, hvorfor er beinene i underekstremiteten større enn i overekstremiteten? De bein og muskler i lemmene på underkroppen er større og sterkere enn de i øvre lem , som er nødvendig for funksjonene vektbæring og balanse. Våre nedre lemmer bære oss, la oss presse fremover, og også holde oss stående stille.

Så, hva er nedre ekstremiteter?

De nedre ekstremitet refererer til delen av kroppen fra hoften til tærne. De nedre ekstremitet inkluderer hofte-, kne- og ankelledd, og bein i lår, ben og fot. Mange refererer til nedre ekstremitet som beinet.

Hva er øvre lemmer?

Anatomisk terminologi øvre lem eller øvre ekstremitet er regionen hos et virveldyr som strekker seg fra deltoideusregionen til og med hånden, inkludert arm, aksill og skulder.

Anbefalt: