Hva forårsaker talgolje?
Hva forårsaker talgolje?

Video: Hva forårsaker talgolje?

Video: Hva forårsaker talgolje?
Video: Hva er yrkesfag og fagbrev? Forskerne forklarer. 2024, Juli
Anonim

Sebum er et oljeaktig, voksaktig stoff som produseres av kroppens talgkjertler. Den belegger, fukter og beskytter huden din. Hvis du har veldig fet hud, kan det hende at kroppen din produserer en overflødig mengde av blandingen av lipider (fettlignende molekyler) som utgjør sebum.

Hvordan bli kvitt talg på denne måten?

Over-the-counter medisiner, kremer og ansiktsvask som inneholder retinol kan bidra til å fjerne tette talgkjertler. Noen opplever at regelmessig vask med et rensemiddel som inneholder salisylsyre kan bidra til å tørke fet hud og forhindre tilstoppede kjertler. Varme kompresser kan også trekke ut fanget sebum.

Videre, hva er hensikten med talg? Den menneskelige huden har et gjennomsnitt på 2 000 000 talgkjertler, fordelt med en tetthet på omtrent 400 til 900 kjertler per cm² i ansiktet. De formålet med talg er å beskytte huden mot skader forårsaket av ytre faktorer og mot dehydrering. Talg opprettholder også smidigheten til hud og hår.

Derfor, hvorfor har jeg så mye talg?

Fet hud oppstår når talgkjertlene i huden lager for mye talg . Talg er det voksaktige, oljeaktige stoffet at beskytter og hydrerer huden. Talg er avgjørende for å holde huden sunn. Derimot, for mye talg kan føre til fet hud, tilstoppede porer og kviser.

Hvordan lukter talg?

Sebum har ingen lukt , men dets bakterielle nedbrytning kan gi en dårlig lukt . Talg er årsaken av noen mennesker opplever "fet" hår, som i varmt vær eller hvis de ikke er vasket på flere dager. Ørevoks er delvis sammensatt av talg . Talg kan vaskes med vanlig vaskemiddel for å løse opp det voksaktige materialet i huden.

Anbefalt: