Hva er de seks viktigste skapulohumerale musklene?
Hva er de seks viktigste skapulohumerale musklene?

Video: Hva er de seks viktigste skapulohumerale musklene?

Video: Hva er de seks viktigste skapulohumerale musklene?
Video: anatomi trening, musklene i hode og hals 2024, Juli
Anonim

De iboende musklene (også kjent som scapulohumeral -gruppen) stammer fra scapula og/eller kragebenet, og festes til humerus. Det er seks muskler i denne gruppen - deltoid, teres major , og de fire rotatormansjett muskler ( supraspinatus , infraspinatus , subscapularis og teres minor ).

Med tanke på dette, hva gjør Scapulohumeral -musklene?

De scapulohumerale muskler er en gruppe på syv muskler som forbinder humerus med scapula. De er blant muskler som virker på og stabiliserer det glenohumerale leddet i menneskekroppen.

Videre, hva er musklene i rotatorcuff? Anatomi. Del på Pinterest Fire muskler utgjør rotator -mansjetten: den subscapularis , teres minor , supraspinatus , og infraspinatus . Sammen hjelper de til med å stabilisere skulderleddet og utføre forskjellige armbevegelser. Fire muskler og tilhørende sener utgjør rotator -mansjetten.

Bare så, hva er musklene på skuldrene?

Det viktigste skulder muskler er de fire rotatormansjettene muskler - subscapularis, supraspinatus, infraspinatus og teres minor muskler - som forbinder scapulaen til humerus og gir støtte til glenohumeral joint.

Hva er Scapulohumeral rytme?

Scapulohumeral rytme (også referert til som glenohumeral rytme ) er den kinematiske interaksjonen mellom scapula og humerus, først utgitt av Codman på 1930-tallet. Endringen av normalstilling kalles også skulderbladsdyskinesi.

Anbefalt: