Hva gjør glitazoner?
Hva gjør glitazoner?

Video: Hva gjør glitazoner?

Video: Hva gjør glitazoner?
Video: Video 247 Hva gjør du? 2024, Juli
Anonim

Tiazolidinedioner-noen ganger forkortet til TZD eller glitazoner -arbeid med å senke insulinresistensen, som er det underliggende problemet for mange mennesker med type 2 diabetes. De nye fettcellene kan til slutt senke blodsukkernivået ved å få kroppen til å bruke insulin og glukose bedre.

Med tanke på dette, hva er et eksempel på tiazolidinediones?

Tiazolidinedioner (også kalt glitazoner) er en klasse legemidler som kan brukes til behandling av type 2 diabetes. Tiazolidinedioner kan brukes som monoterapi eller i kombinasjon med andre orale midler for type 2 diabetes, for eksempel metformin eller sulfonylurea.

Spørsmålet er deretter hva som er bivirkningene av tiazolidinedioner? KONKLUSJONER: Vanlige bivirkninger assosiert med TZD inkluderer ødem, vektøkning, makulaødem og hjertefeil . Dessuten kan de forårsake hypoglykemi når de kombineres med andre antidiabetika, samt redusere hematokrit- og hemoglobinnivåer. Økt risiko for beinbrudd er en annen TZD-relatert bivirkning.

På samme måte kan man spørre, er Metformin en TZD?

Metformin og tiazolidindioner ( TZDs ) brukes til behandling av type 2 diabetes. Deres metabolske handlinger er forskjellige i det metformin reduserer hovedsakelig hepatisk glukosefrigjøring, mens TZDs overveiende øker insulinstimulert glukosedisponering i skjelettmuskulaturen (1).

Gir glitazoner hypoglykemi?

Glitazoner av seg selv vanligvis gjøre ikke forårsake hypoglykemi . Når det brukes sammen med andre medisiner for diabetes, er det økt risiko for hypoglykemi . Pasienter med hjertesvikt bør ikke motta glitazoner.

Anbefalt: