Trekker NSAIDs sammen blodårene?
Trekker NSAIDs sammen blodårene?

Video: Trekker NSAIDs sammen blodårene?

Video: Trekker NSAIDs sammen blodårene?
Video: NSAID = Non Steroidal Anti Inflammatory Drugs (Part-03) - Mechanism of Action (HINDI) 2024, Juli
Anonim

NSAIDs redusere smerte og betennelse ved å forhindre produksjon av prostaglandiner og tromboxan, kjemiske forbindelser som forårsaker blodårer til innsnevre . Viagra hemmer et enzym som ødelegger cGNP, noe som muliggjør mer blod til strømme til orgelet.

Bare så, strammer ibuprofen blodårene?

Ibuprofen eller acetaminophen kan inkluderes for å lindre muskelsmerter og feber. Hver av disse kan direkte og indirekte endre en persons blod press. Noen, som decongestants, forårsaker blodårer til innsnevring.

Spørsmålet er deretter, er Ibuprofen en vasodilator eller vasokonstriktor? Ibuprofen [rediger] NSAID er en forkortelse for ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler. Det brukes til å lindre symptomer på leddgikt eller feber. I tillegg, ibuprofen fungerer som en vasokonstriktor fordi den hemmer den vasodilaterende prostacyklinen som produseres av cyklooksygenase 2 -enzymer.

Med hensyn til dette, strammer naproxen blodårene?

Naproxen er i en gruppe medikamenter som kalles ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs). Naproxen virker ved å redusere hormoner som forårsaker betennelse og smerter i kroppen. Pseudoefedrin er et avsvellende middel som krymper blodårer i nesegangene.

Er Tylenol en vasodilator eller vasokonstriktor?

Acetaminophen er smertestillende og febernedsettende. Koffein er et sentralstimulerende middel som forårsaker innsnevring av blodkar ( vasokonstriksjon ). Isometheptene forårsaker også innsnevring av blodkar.

Anbefalt: