Hvilken farge er Xanthophyll?
Hvilken farge er Xanthophyll?

Video: Hvilken farge er Xanthophyll?

Video: Hvilken farge er Xanthophyll?
Video: Danheim - Hel 2024, Juli
Anonim

gul

Hvilken farge har Xanthophyll derfor?

Klorofyll a er blågrønn, klorofyll b er gul -grønn, karoten virker lyst gul , og xantofyll er blek gul -grønn. (Du ser kanskje bare to av disse pigmentene.)

Videre, hvorfor er Xanthophyll gul? Xantofyll -> Dette er gul pigment av bladene og er klassifisert som tilbehørspigmenter som absorberer bølgelengden som klorofyll ikke kan absorbere. De tjener som beskyttelse mot overdreven mengde sollys for å forhindre ytterligere skade på planten. Lik xantofyller , de har antioksidantegenskaper.

Bare hvilken farge er Xanthophyll etter separasjon?

Det øverste pigmentbåndet i atskillelse er karotenoider kalt karotener, mest sannsynlig betakaroten, og vises gul-oransje. Den andre typen karotenoid separert i eksperimentet er xantofyller , hvilken vises lyse gulaktige og er mest sannsynlig lutein.

Hvor finnes Xanthophyll?

Som andre karotenoider, xantofyller er funnet i høyeste mengde i bladene på de fleste grønne planter, hvor de virker for å modulere lysenergi og kanskje fungere som et ikke-fotokjemisk slukkemiddel for å håndtere triplet klorofyll (en begeistret form for klorofyll), som blir overprodusert ved høye lysnivåer i

Anbefalt: